5 Steg för felsökning av Photoshop Lightroom

5 Steg för felsökning av Photoshop Lightroom - dummies

Det viktigaste målet med felsökning (om du använder Photoshop Lightroom eller någon annan programvara) är att hitta den exakta platsen där en känd bra ingång resulterar i en dålig utgång. Då har du isolerat den "dåliga" komponenten och kan sedan fokusera på att fixa, ersätta eller ibland arbeta runt den.

Följ följande steg för att bestämma var saker gick fel när du använder Photoshop Lightroom - och kanske till och med lösa problemet:

  1. Ta ett steg tillbaka och trippel-kontrollera att inställningarna du använder är konfigurerade korrekt för den uppgift du försöker åstadkomma.

    Ibland är det beroende av vad de tänker på tänker istället för vad som händer faktiskt . De kan bara inte se vad som är rätt där framför dem. Även om du är säker på att du har konfigurerat Lightroom korrekt, ta en stund att dubbelklicka på inställningarna en gång innan du flyttar till steg 2.

    Stäng och öppna Lightroom igen.
  2. Ibland stänger Lightroom av och sedan på igen bara biljetten. Om Lightroom fortfarande fungerar quirky, fortsätt till steg 3.

    Starta om datorn.

  3. Problemen du ser i Lightroom kan vara ett symptom på ett större systemproblem. Rebooting ger varje ansökan en chans för en övergång, och det ger dig chans att gå upp och få mer kaffe. Start Lightroom säkerhetskopiera och försök att upprepa beteendet. Om problemet kvarstår, gå till steg 4.

    Byt Lightroom-preferensfilen.
  4. Lightroom lagrar alla dina applikationsövergripande inställningar i en enda fil. Om Lightroom eller datorn stängs oväntat (om ett systemkrasch, en storm eller någon snubblar över nätsladden), kan preferensfilen bli skadad och orsaka alla sorters onödiga problem (som de flesta skadade saker tenderar att göra).

    Om du byter preferensfilen, skapar Lightroom en helt ny och återgår till standardinställningarna. Att göra detta kan bota alla sorters konstiga problem! De grundläggande stegen är desamma (med vissa små skillnader) för både Windows och Mac OS X operativsystem, så här är separata steg för Windows och Mac:

    I Windows:

    Välj Redigera → Inställningar och klicka sedan på genom varje flik och notera dina inställningar.

    1. Det här är så att du kan omkonfigurera dem på samma sätt senare, om det behövs.

      Klicka på fliken Förinställd och klicka sedan på knappen Visa Lightroom Presets Folder.

    2. Detta startar ett Windows Utforskarfönster som visar Lightroom-förinställda mappen.

      I Lightroom, klicka på OK i dialogrutan Inställningar för att stänga dialogrutan och stäng sedan Lightroom.

    3. I Utforskaren dubbelklickar du på mappen Lightroom för att öppna den och dubbelklickar sedan på mappen Inställningar för att öppna den.

    4. Byt namn på Lightroom-inställningarna. agprefs-fil till Lightroom Preferencesagprefs. gammal.

    5. Syftet med detta är att dölja den gamla preferensfilen från Lightroom och lura den för att skapa en helt ny. Du kan bara ta bort den gamla, men omdirigering låter dig gå tillbaka till det senare om preferensfilen inte är skyldig.

      Starta om Lightroom.

    6. Om problemet går bort (bra!), Var den gamla preferensfilen orsaken. Du kan gå tillbaka till mappen Inställningar, ta bort den "gamla" och sedan omkonfigurera dina nya inställningsinställningar (Redigera → Inställningar) så som du hade dem tidigare.

    Om problemet fortsätter (inte så bra!), Var preferensfilen inte orsaken, så du kan ta bort den "nya" preferensfilen Lightroom skapad och ändra sedan namnet på den "gamla" preferensfilen till Lightroom Inställningar. agprefs. Du kan sedan flytta till steg 5.

    På en Mac:

    Välj Lightroom → Inställningar, klicka på varje flik, notera dina inställningar, klicka på OK och stäng sedan Lightroom.

    1. Gå till mappen [User] LibraryPreferences i Finder.

    2. Dra com. Adobe. Lightroom. plist fil till papperskorgen och starta om Lightroom.

    3. Om problemet går bort (bra!), Var den gamla preferensfilen orsaken. Du kan nu omkonfigurera dina nya inställningsinställningar (Redigera → Inställningar) så som du hade dem tidigare.

    Om problemet fortsätter (inte så bra!), Var preferensfilen inte orsaken, och du kan flytta com. Adobe. Lightroom. plist fil från papperskorgen för att återställa dina ursprungliga inställningar. Lightroom ger dig följande varning:

    En nyare artikel som heter com. Adobe. Lightroom. plist Finns redan i denna plats. Vill du byta ut den med den äldre du flyttar? Klicka på Ersätt. Du kan sedan flytta till steg 5. Välj Arkiv → Ny katalog, skriv in ett filnamn och klicka på Spara.

  5. Problemet kan finnas i din katalogfil, och du måste bestämma det. Importera några testbilder och försök att återskapa problemet. Om allt fungerar som det borde, var problemet troligt i din fungerande katalogfil. Det är här dessa katalogbackups kan betala.

    Om problemet kvarstår i den nya katalogen så vet du att din ursprungliga katalog inte är problemet. Välj Arkiv → Öppna Nyligen och välj sedan din riktiga katalogfil och ta bort testkatalogen.